پلی استیشن


پلی استیشن کنسول‌های کمپانی سونی هستند که در نسل‌های مختلف در اختیار مردم جهان قرار می‌گیرند.

شروع داستان پلی استیشن به دهه 1980 میلادی برمی‌گردد، زمانی که سونی تصمیم گرفت وارد دنیای بازی‌های ویدیویی شود. شرکت سونی در ابتدا قصد داشت با همکاری شرکت نینتندو یک کنسول بازی تولید کند. اما این همکاری به دلایل مختلف، از جمله اختلاف نظرها بر سر حقوق مالکیت فکری، به نتیجه نرسید و پروژه متوقف شد.

در پی این اتفاق، سونی تصمیم گرفت به تنهایی کنسولی را طراحی کند و این تصمیم باعث شد که در سال 1994 اولین نسخه پلی استیشن به بازار عرضه شود. این کنسول با استقبال فوق‌العاده‌ای روبرو شد و به سرعت به یکی از پرفروش‌ترین کنسول‌های بازی آن زمان تبدیل شد.

زیرشاخه ها


  • پلی استیشن 5

     دستگاه پی اس فایو ساخت شرکت سونی جدید ترین و قوی ترین کنسول بازی این کمپانی هستش
    با یک سی پی یو سفارشی ای او دی زن 2روبرو هستید
    پردازنده ۸ هسته‌ای در فرکانس سه و نیم گیگاهرتز با قابلیت اس ام تی16  رشته ای که فرکانس متغیر دارد.
    تراشه گرافیکی آن ۱۰.۲۸ ترافلاپس است.
    مجهز به ۱۶ گیگابایت رم حافظه با عرض ۲۵۶ بیت است.
    پهنای باند حافظه آن ۴۴۸ گیگابایت در ثانیه است.
    فضای ذخیره ساز داخلی آن ۸۲۵ گیگابایت با SSD سفارشی است. سرعت ورودی یا خروجی آن پنج و نیم گیگابایت بر ثانیه است و در حالت فشرده به ۸ تا ۹ گیگابایت بر ثانیه می‌رسد.
    می‌توانید فضای ذخیره سازی آن را با اسلات NVMe افزایش دهید.
    از هارد دیسک USB به عنوان ذخیره‌ساز خارجی هم پشتیبانی می‌کند.

  • پلی استیشن 4

    پلی استیشن 4 استاندارد، شروعی برای یک رویا

    پلی استیشن 4 استاندارد که در بازار ایران به عنوان پلی استیشن 4 فت (Fat) شناخته می شد را می توان شروع کننده ای قدرتمند برای بازی های نسل هشتم دانست، شروع کننده ای که پس از معرفی نسخه های بعد از خط تولید خارج شد و اکنون فقط می توانید مدل های کار کرده آن را در بازار بیابید. وزن این کنسول 2.4 کیلو گرم می باشد و وزن دسته آن حدوداً ۲۱۰ گرم است که به وسیله بلوتوث ۲.۱ EDR با کنسول ارتباط برقرار می کند. پلی استیشن 4 قابلیت پخش فیلم های بلوری و دی وی دی را نیز دارد. این کنسول بازی همچنین در زمان عرضه از بازی های سه بعدی پشتیبانی می کرد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

    پلی استیشن 4 اسلیم، کوچک اما قدرتمند!
    پلی‌ استیشن ۴ اسلیم در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ رو نمایی شد تا به عنوان جایگزین رسمی پلی‌ استیشن ۴ وارد عرصه کنسول های گیم شود. PS4 Slim در واقع نسخه باریک شده پلی استیشن های اولیه محسوب می شود. ارتفاع این کنسول حدوداً 1.35 سانتی متر کمتر از مدل استاندارد بوده و ابعاد بدنه حدود 40 درصد کوچکتر شده است. از موارد تغییر یافته این نسخه می توان به  تغییر جنس بدنه به روکش مات اشاره کرد.
    یکی از تفاوت های اصلی این نسخه با سری پیش، کاهش چشمگیر مصرف انرژی و توان مصرفی است؛ مدل اسلیم تنها 165 وات انرژی مصرف می کند این در حالی است که پی اس فور معمولی چیزی بالغ بر 250 وات مصرف برق دارد. از دیگر تفاوت های این مدل پلی استیشن 4، می توان به اضافه شدن پورت اپتیکال اشاره کرد؛ با استفاده از کابل اپتیکال می توانید صدای دیجیتال را به تلویزیون یا سیستم صوتی منتقل کنید.

    پلی استیشن 4 پرو، برازنده اسم پرچمدار!
    پلی استیشن 4 پرو، به عنوان آخرین و کامل ترین کنسول میان‌ نسلی شناخته می شود، این کنسول با سخت افزار پیشرفته و تغییر های ظاهری در 7 سپتامبر 2016 معرفی شد. میزان رم PS4 Pro همانند نسخه های قبل هشت گیگابایت از نوع DDR5 است اما سرعت کلاک پردازنده افزایش چشمگیر 30 درصدی داشته و توان گرافیکی دستگاه از 1.84 ترافلاپس (واحد اندازه گیری سرعت پردازش داده‌ ها توسط رایانه) به 4.2 ترافلاپس جهش کرده است. این جهش پردازشی اکنون امکان اجرای بازی ها با رزولوشن 4k و با پشتیبانی از HDR را فراهم می کند، همچنین 1 گیگابایت رم DDR3 نیز برای فعالیت های سیستم عامل و استریم ویدئو به پلی استیشن پرو اضافه شده تا پردازش فعالیت های سیستم عامل خللی در اجرای بازی ایجاد نکند.

    همانند مدل های مختلف PS4، دسته بازی Dualshock 4 نیز انقلابی در زمان عرضه بود و تجربه کنترل بازی را به کلی دگرگون کرد. دسته یا کنترلر این کنسول دارای تاچ‌ پد و دکمه اشتراک‌ گذاری است؛ دکمه اشتراک‌ گذاری برای ثبت کردن اسکرین شات، ضبط ویدئو از بازی‌ ها، استفاده از قابلیت SHARE Play یا شروع یک پخش همگانی کارایی دارد. میزان شارژدهی دسته پلی استیشن 4 بستگی به استفاده شما دارد اما حدوداً می توان با یک بار شارژ کامل دسته ها، ۱۲ ساعت از آن ها استفاده کرد. زمانی که کنسول خاموش است شما می تواند با قرار دادن کنسول در حالت Standby دسته ها را شارژ‌ کنید، پورت شارژ‌ دسته پلی استیشن 4 Micro USB است و امکان تعویض باتری داخلی وجود ندارد.

    دسته DualShock 4 از یک جک 3.5 میلی متری صدا نیز بهره می برد تا نیازی به اتصال هندزفری یا هدفون به کنسول نباشد و از طریق دسته بتوان صدای کنسول را دریافت کرد. همچنین تنظیمات پیش فرض برای استفاده از هدست به منظور برقراری مکالمات صوتی هنگام بازی های آنلاین بهینه سازی شده است. به همین سادگی قادر هستید تا تمام صدای خروجی تلویزیون خود را به هدست خود منتقل کنید و با پخش نشدن صدای بازی برای دیگران مزاحمت ایجاد نکنید.

  • پلی استیشن 3

    پلی استیشن ۳ به عنوان نسل سوم کنسول‌های خانگی در انواع مختلفی به بازار عرضه شد. در ابتدا ps3 با هارد دیسک‌های ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰ گیگابایتی در کشورهای ژاپن و آمریکا در دسترس مخاطبان قرار گرفت. پس از آن با هارد دیسک‌های ۴۰ و ۶۰ گیگابایتی روانه بازارهای اروپایی شد. به مراتب با به کارگیری فناوری دو مدل دیگر در اندازه و ابعاد کوچکتر به بازار راه یافت. در نتیجه می‌توان معرفی انواع پلی استیشن 3 را این چنین عنوان کرد؛

    برای معرفی انواع پلی استیشن ۳ که هر یک نسخه پیشرفته‌تر مدل قبلی است، می‌توان به سه مدل اصلی زیر اشاره کرد.

     پلی استیشن ۳ فت

     پلی استیشن ۳ اسلیم

     پلی استیشن ۳ سوپر اسلیم

    اولین مدلی که می‌توان جهت معرفی انواع پلی استیشن ۳ به آن اشاره کرد، مدل فت یا اورجینال است. رونمایی از نسخه اورجینال ps3 در سال ۲۰۰۵ به آرامی پیش رفت اما با فروش فوق‌العاده بالایی روبرو شد.  پشتیبانی این کنسول از دیسک‌های بلوری برای اولین بار از دیگر امتیازهای آن به شمار می‌رفت. علاوه بر آن برخورداری از شبکه پلی استیشن و بهره‌مندی از سایر شبکه‌های اجتماعی از دیگر قابلیت‌های پلی استیشن ۳ محسوب می‌شود.

    نسخه اسلیم پلی استیشن ۳ در سال ۲۰۰۹ ، موفقیت بعدی سونی در صنعت بازی‌های دیجیتالی بود. اگرچه مدل اسلیم در قیاس با نسخه اورجینال ظریف‌تر و کم حجم‌تر است اما از بازی‌های پلی استیشن ۲ پشتیبانی نمی‌کند. علاوه بر آن تغییرات ظاهری و به‌خصوص تغییرات قابل توجه در سیستم عامل دستگاه به گونه‌ای است که نسبت به نسخه اورجینال برتری دارد.

    آخرین مدل از معرفی انواع پلی استیشن ۳، مدل سوپر اسلیم  است. این کنسول در سال ۲۰۱۲ روانه بازار شد. مدل سوپر اسلیم همانطور که از نامش پیداست جمع وجورتر از حتی نسخه اسلیم می‌باشد. علاوه بر آن قابلیت نصب یک هارد ۲۵۰ گیگابات را با خود به همراه دارد. قابل ذکر است که نسخه سوپر اسلیم مجهز به درایو نوری بوده و به صورت دستی کار می‌کند.

  • پلی استیشن 2

    پلی استیشن 2 یکی از پرفروش ترین کنسول های بازی عرضه شده در بازار از ابتدای تاریخ تولید این تجهیزات می باشد. این کنسول پر طرفدار، دومین کنسول ارائه شده توسط برند سونی کامپیوتر انترتینمنت می باشد. پلی استیشن 2 در واقع جزو نسل ششم کنسول های بازی می باشد که رکورد ۱۵۶ میلیون فروش در سراسر دنیا را به ثبت رسانده و در رتبه اول از پرفروش ترین کنسول های بازی قرار گرفته است

    شرکت سونی خبر ساخت و طراحی پلی استیشن 2 را برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ میلادی منتشر و این دستگاه را یک سال بعد در ژاپن عرضه کرد. اما عرضه رسمی و فروش انبوه این کنسول در سال ۲۰۰۲ میلادی آغاز گردید. کنسول نسل ششم،  به دلیل طراحی متفاوت نسبت به کنسول های قدیمی تر و امکانات بسیار قابل توجه، مورد استقبال بی نظیری از سوی علاقه مندان در سراسر دنیا قرار گرفت. تفاوت چشمگیر و قابل توجه موجود میان پلی استیشن 2 با نسل های پیشین کنسول های بازی، اصلی ترین دلیل پرطرفدار بودن این کنسول در بین علاقه مندان می باشد

    پلی استیشن ۲ دارای یک پردازنده اصلی Emotion Engine می باشد. این پردازنده با فرکانس کاری ۲۹۵ مگاهرتزی بر روی کنسول های پلی استیشن ۲ قرار گرفته است. پردازنده گرافیکی این دستگاه نیز دارای فرکانس کاری ۱۴۸ مگاهرتزی می باشد. پلی استیشن 2 توان پردازشی معال ۶.۲ گیگافلاپس را به کاربران خود ارائه می دهد. علاوه بر موارد فوق شما می توانید یک رم ۳۲ مگابایتی RDRAM را بر روی این کنسول ها مشاهده فرمایید. لازم به ذکر است که درایو نوری موجود بر روی این کنسول نیز DVD-ROM می باشد. امکانات سخت افزاری فوق در سال ۲۰۰۳ میلادی یکی از بهترین و بروز ترین کنسول های بازی تاریخ را به کاربران بازی های ویدیویی ارائه کردند.

  • پلی استیشن 1

    پلی استیشن وان یک کنسول بازی محیج در سال های 1998 تا 2006 بود که پس از آن کنسول نسل بعدی یعنی پلی استیشن 2 روانه بازار شد که حجم فروش بسیار بیشتری نسبت به پلی وان داشت . با این وجود پلی استیشن وان نیز جزو موفقیت های شرکت سونی بشمار میرفت و همین طراحی اولیه موحب شد تا امروزه شرکت سونی در عصر بازی حرفی برای خود داشته باشد . اولین کنسول بازی شرکت سونی که بازی ها را از روی دیسک CD مطالعه میکرد نیز در ان زمان یک دلیل بزرگتر برای پیشرفت سونی بود چرا که تا ان زمان دیسک ها حداکثر تا فضای 25MB (تقریبی ) ارائه میدان و دیسک های سونی فضای حدود 650MB را در اختیار کاربران و توسعه دهنده های بازی قرار میداد که مقدار بسیار چشمگیر نسبت به سایر مدل های بازار بود .

    نسخه دیجیتال دارای خروجی تصویر با کیفیت HD و کابل HDMI میباشد همچنین دارای حافظه جانبی و اکثر بازی های کنسول PS1 است .

    نسخه کلاسیک همان نسخه قدیمی پلی 1 است که تنها میتواند بازی ها را از روی CD اجرا کند

    در زمان انتشار اولین کنسول بازی پلی استیشن وان قیمت 299 دلاری داشت . که این قیمت نسبت به سایر رقبا مبلغ پایین تری را شامل میشد . هم اکنون قیمت هر دستگاه پلی استیشن 1 در بازار جهانی و سایت های بین المللی حدود 40 الی 50 دلار میباشد . که تغییرات قیمت 10 دلاری بسته به تمیزی و لوازم جانبی همراه دستگاه متغییر است . که قیمت این محصول همراه با یک عدد دسته اورجینال شوک دار و کابل اتصال برق شهری و تبدیل تصویر به av نیز از قیمتی مناسب برخوردار است و در ابتدای صفحه این قیمت به صورت تومان یا … قابل مشاهده میباشد .

فیلترهای فعال